بالابر ساختمانی در وزن ها و تناژهای متفاوت اعم از بالابر 350 کیلویی بالابر 500 کیلویی و بالابر 750 کیلویی و بالابر 1 تن ساخته و عرضه می شوند.نصب ترمز در تمامی بالابر ها ساختمانی ضروری نیست. توجه داشته باشید: بالابرهای ساختمانی با ترمز از ایمنی بالاتری نسبت به بالابر حمل مصالح بدون ترمز برخوردار می باشند.
سرعت بالابر های ساختمانی اصولا 30 دور در دقیقه می باشد بطور مثال یک بالابر با بکسل 20 متری از مقصد بارگیری (زمین) تا مبدا (پشت بام) بارگیری حدود یک دقیقه طول خواهد کشید.
بالابر های تکفاز متشکل از یک موتور 3 اسب تکفاز و یک گیربکس سایز 86 و کلید 25 آمپر میباشد. بالابر های تکفاز دارای ظرفیت حمل بار از 200 کیلو تا 350 کیلو بسته به نوع موتور و برند موتور متفاوت میباشند و در اغلب ساختمانهای در حال ساخت از این نوع بالابر مورد استفاده قرار میگیرد. بطور مثال یک بالابر ساختمانی با الکتروموتور موتوژن تبریز به دلیل آمپر پایین موتور و بدنه آلومینیومی آن دارای حمل باز تا وزن 200 الی 250 را دارا می باشند.
در عوض یک بالابر ساختمانی تکفاز با موتور الکو یوگوسلاوی با گیربکس سایز 86 به دلیل کیفیت بدنه و نوع سیم پیچی آن و آمپر مناسب موتور قابلیت حمل بار تا وزن 350 کیلو را دارد. در بالابرهای تکفاز میتوان از موتورهایی با قدرت 3 اسب و دور خروجی 1500 دور استفاده کرد. و اکثرا از موتور های تکفاز چینی و یوگوسلاوی و موتوژن تبریز و موتورهای ایتالیایی و الکتروموتور های تکفاز دیگر استفاده می شود.
بکسل به کار گرفته شده در بالابر تکفاز بکسل نمره 8 میباشد که بسته به نوع بکسل معمولی و بکسل نتاب از لحاظ قدرت و کیففیت با هم متفاوت می باشند. باکت بالابر های تکفاز دارای ابعاد 50 در 50 میباشد و قابلیت حمل یک فرغون مصالح را دارد و اکثرا از ورق آهن 1 میل و 2 میل ساخته میشود.
بالابر ساختمانی سه فاز از وزن 350 ، 500 و 750 کیلو و 1تن بسته به نوع موتور و گیربکس قابل عرضه میباشد که در ادامه به قدرت موتور و مشخصات گیربکس خواهیم پرداخت.
توصیه میشود برای آسیب دیدگی کمتر دستگاه از تابلو برق یا همان تابلوفرمان استاده گردد تا در مواقع ضروری مثل قطعی برق و نوسان به الکتروموتور آسیب وارد نگردد.
کار اصلی الکتروموتور تبدیل کردن نیروی الکتریکی به نیروی دورانی میباشد الکتروموتور در بالابر ساختمانی وظیفه تامین نیروی محرک را به عهده دارد که در دو تیپ سه فاز و تکفاز و بسته به نیاز و توان بالابر انتخاب می شود. موتور بالابر بر اساس وزن بالابر و ارتفاع انتخاب میگردد.
گیربکس ها گاهنده و افزاینده دور می باشد که در بالابر به عنوان کاهنده دور و بالل برنده نیروی خروجی گیربکس را برعهده دارد. در بالابرهای ساختمانی از گیربکس های تیپ حونی استفاده میگردد.
وینچ بالابر به قسمتی از بالابر گفته میشود که موتور و گیربکس و قرقره را درخود جای داده.
جهت جابجایی و حمل مصالح مانند شن. ماسه. سیمان وغیره. از باکت یا ( پاکت حمل مصالح ) استفاده میگردد باکت حمل مصالح با توجه به وزرن بالابر ساختمانی در حجم های مختلف تولید می شود.
درباره این سایت